Argos-Shimano mikt op top 10 in Florence Argos-Shimano mikt op top 10 in Florence

Het WK ploegentijdrit vormt de aftrap voor de wereldkampioenschappen in het Italiaanse Toscane. Argos-Shimano staat zondag met twee Nederlanders aan de start van de zware discipline, Tom Dumoulin (foto) en Ramon Sinkeldam. De ploeg hoopt op een plekje bij de beste tien.

Ploegleider Adriaan Helmantel: “We brengen een mix van tijdritspecialisten en explosieve renners aan de start die je nodig hebt voor een ploegentijdrit. We hebben wat renners uit de Vuelta en de wedstrijden in Canada, dus we moeten afwachten hoe zij zich voelen, maar als iedereen in vorm is kunnen we mikken op een top 10-klassering.”

“Het is een belangrijke discipline voor de toekomst. We hebben een jonge ploeg die zichzelf kan ontwikkelen hierin en we werken aan de ploegentijdrit tijdens trainingskampen, dus we zijn benieuwd naar het resultaat.”

De selectie voor het WK ploegentijdrit (22/9): William Clarke (Aus), Tom Dumoulin (Ned), Patrick Gretsch (Dui), Reinardt Janse van Rensburg (ZAf), Tobias Ludvigsson (Zwe) en Ramon Sinkeldam (Ned).