Montréal is zondag voor het vierde opeenvolgende jaar gastheer van de GP de Montréal. Het Belkin Pro Cycling Team zal ongetwijfeld gemotiveerd aan de start staan, want haar renners Robert Gesink – vrijdag al de beste in de GP de Québec – en Lars Petter Nordhaug waren al eens de beste in de korte geschiedenis van de Canadese koers.

Zondag 15 september 2013 | GP de Montréal (Can)

Inhoudsopgave: Deelnemers | Erelijsten | Routekaart | Uitzendingen en livestreams

Deelnemers GP de Montréal 2013:
Startlijst GP de Montréal 2013

De ploegen:
AG2R La Mondiale | Argos-Shimano | Astana | Belkin Pro Cycling Team | BMC Racing Team | Cannondale | Euskaltel | FDJ.fr | Garmin-Sharp | Katusha | Lampre-Merida | Lotto-Belisol | Movistar | Omega Pharma-Quick Step | Orica-GreenEdge | Radioshack-Leopard | Sky Procycling | Team Saxo-Tinkoff | Vacansoleil-DCM | Team Europcar | Canadese nationale selectie

De winnaars van de GP de Montréal de voorbije tien jaar:
2012: Lars Petter Nordhaug (Noo)
2011: Rui Alberto Faria da Costa (Por)
2010 (eerste editie): Robert Gesink (Ned)


Routekaart:
De organisatie noemt de GP de Montréal op de website een ‘intimiderende koers, bestaande uit een veeleisende en onregelmatige klim, die verschillende keren bedwongen moet worden’. De wedstrijd wordt verreden op een circuit van 12,1 kilometer lengte. De renners rijden dat rondje zeventien keer, wat neerkomt op een totale afstand van 205,7 km. Het circuit telt drie beklimmingen, te weten de Côte Camilien-Houde (1,8 km à 8%), de Côte de la Polytechnique (780 m à 6%) en de Avenue du Parc naar de finish (560 m à 4%).

Uitzendingen GP de Montréal 2013:
Eurosport: Eurosport doet live verslag van de vierde GP de Montréal (19.00 – 22.30 uur).
Sporza: Sporza wielrennen zendt vanaf 20.00 uur op Op12/Ketnet een samenvatting uit van de GP Jef Scherens en doet aansluitend rechtstreeks verslag van de GP de Montréal.

Livestream GP de Montréal 2013:
Sports Livezz: Na enige tijd offline te zijn geweest, zijn de livestreams van het voormalige Sports-livez.com nu weer beschikbaar. De GP de Montréal is vanaf 20.00 uur online te volgen. Klik op de link om naar de livestream te gaan. Link 1:Link 2: