Vuelta a España 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 16 Vuelta a España 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 16

Met de Vuelta is de laatste grote ronde van start gegaan. Deze editie staan er elf aankomst bergop op het menu, dus dat gaat ongetwijfeld veel spektakel opleveren. Cycling Story houdt alles gedurende de drie weken bij en stelt voor elke etappe een lijst met favorieten op. Etappe 16: Graus – Aragon Formigal (148 km).

Favoriet van de dag: Diego Ulissi (Lampre-Merida)
Aramón Formigal maakt na jarenlange afwezigheid weer een rentree in deze grote ronde. Na 1977 finishte de Vuelta er namelijk nooit meer. Ditmaal mag dit skistation voor het slotakkoord in de Pyreneeën zorgen. In vergelijking met de twee andere Pyreneeënritten is dit wel de minst lastige van de drie. Toch mogen de renners er niet te makkelijk over denken. De zestien kilometer tegen een gemiddelde van vier procent gaan de benen waarschijnlijk de nodige pijn doen. Misschien dat na de toppers andermaal de ruimte gunnen aan mannen van de tweede rij. Toont Diego Ulissi zijn klasse? Of gaan de Basken van het te verdwijnen Euskaltel-Euskadi nog eens hun sterke klimmersbenen tonen?

Vuelta a España 2013 – De favorieten voor etappe 16 volgens Cycling Story:
***** Ulissi
**** Nieve, Santaromita
*** Bagot, Mollema, Preidler
** Horner, Nibali, Rodriguez, Valverde
* Arroyo, König, Pinot, Pozzovivo, S. Sanchez

Joker: Nicolas Roche (Team Saxo-Tinkoff)