Vuelta a España 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 13 Vuelta a España 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 13

Met de Vuelta is de laatste grote ronde van start gegaan. Deze editie staan er elf aankomst bergop op het menu, dus dat gaat ongetwijfeld veel spektakel opleveren. Cycling Story houdt alles gedurende de drie weken bij en stelt voor elke etappe een lijst met favorieten op. Etappe 13: Valls – Castelldefels (169 km).

Favoriet van de dag: Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM)
Dit moet de dag van Juan Antonio Flecha worden. De sympathieke Spanjaard is namelijk woonachtig in finishplaats Castelldefels. De aanvaller pur sang is kansrijk, want laat dit nou net een etappe voor vluchters zijn. Na de pittige Alto del Rat Penat (1e cat.) resteren er immers nog vijftig kilometers tot Flecha’s woonplaats. Kan de renner van Vacansoleil-DCM hier een hele bijzondere zege boeken? Het zou tevens zijn allereerste zege in zijn thuisronde betekenen. Mocht het toch op een sprint uitlopen, dan heeft Philippe Gilbert (BMC Racing Team) een uitstekende kans op een tweede ritzege op rij. In de laatste 400 meter loopt de weg nog met een stijgingspercentage van tien procent omhoog.

Vuelta a España 2013 – De favorieten voor etappe 13 volgens Cycling Story:
***** Flecha
**** Barta, L.L. Sanchez
*** Gilbert, Rodriguez, Valverde
** Boasson Hagen, Cancellara, Gerrans, Stybar
* Matthews, Moreno, Janse van Rensburg, Roche, S. Sanchez

Joker: Warren Barguil (Argos-Shimano)