Belkin gelooft in aanvallers in Brussels Cycling Classic Belkin gelooft in aanvallers in Brussels Cycling Classic

“We hebben de laatste weken gezien dat het mogelijk is”, aldus een optimistische Nico Verhoeven, doelend op Maarten Tjallingii die in de World Ports Classic een vrijwel zekere massasprint in de weg zat met zijn succesvolle solo. De Belkin-ploegleider hoopt zaterdag in de Brussels Cycling Classic – voorheen Parijs-Brussel – op een soortgelijk scenario.

“We hebben geen echte sprinter mee, maar net als de naam is ook het parcours gewijzigd”, aldus Verhoeven. “Het middengedeelte is zwaarder geworden. De aankomst is nog steeds vlak, maar het koersverloop kan nu alle kanten op. Het is bovendien een wedstrijd zonder oortjes, dus het kan een spannende ontknoping worden.”

Tom Leezer
Tom Leezer is momenteel in voorbereiding op het WK ploegentijdrit. De Nederlander ziet de Brussels Cycling Classic als een ideale aanloop en hoopt op een goed resultaat met het team. De ploeg zal de aanval niet schuwen, stelt hij.

“Ik ben druk aan het trainen voor de ploegentijdrit, maar met de verandering van het parcours is dit met het oog op het WK een erg interessante wedstrijd geworden voor mij. Ik kan veel profijt hebben van het rijden van deze koers. We hebben een ploeg met aanvallers en willen er een harde koers van maken. Dat past ook goed bij deze ploeg.”

De selectie: Lars Boom, Jos van Emden, Rick Flens, Wilco Kelderman, Tom Leezer, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke en Maarten Wynants.