Vuelta a España 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 10 Vuelta a España 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 10

Met de Vuelta is de laatste grote ronde van start gegaan. Deze editie staan er elf aankomst bergop op het menu, dus dat gaat ongetwijfeld veel spektakel opleveren. Cycling Story houdt alles gedurende de drie weken bij en stelt voor elke etappe een lijst met favorieten op. Etappe 10: Torredelcampo – Alto de Hazallanas (175,5 km).

Favoriet van de dag: Daniel Moreno (Katusha)
Rit 10 is al weer de laatste etappe door het zuiden van Spanje. Morgen wacht de renners immers een rustdag en lange verplaatsing naar het noorden. Deel één van deze Vuelta wordt wel met een knaller afgesloten. We zijn namelijk toegekomen aan de eerste berg van de buitencategorie. Die eer is aan de Alto de Hazallanas. Volgens de organisatie kan deze beklimming (15,8 km à 5%) dé ontdekking van deze ronde worden. De stroken van maximaal 18 procent gaan in ieder geval veel spektakel opleveren. Met de in topvorm verkerende Daniel Moreno, winnaar van twee etappes, als grote kandidaat voor de ritzege.

Vuelta a España 2013 – De favorieten voor etappe 10 volgens Cycling Story:
***** Moreno
**** Anton, Basso
*** Valverde, Roche, Rodriguez
** Horner, Nibali, Sanchez, Uran
* Henao, König, Majka, Pinot, Zubeldia

Joker: Domenico Pozzovivo (AG2R-La Mondiale)