Belkin heeft met Rick Flens overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De Noord-Hollander heeft voor een jaar bijgetekend. “Op de achtergrond is Rick een belangrijke kracht”, aldus ploegleider Nico Verhoeven.

“Hij verzet bergen werk voor het team. Iemand als Rick heb je gewoon echt nodig in je ploeg. We waarderen hem zeer. Rick is op vele fronten inzetbaar. Hij is cruciaal in het voorwerk van de sprint en bovendien een van de motoren in ploegentijdritten. Hij zal ook deelnemen aan de WK ploegentijdrit.”

Flens is verheugd met zijn nieuwe contract. “Ik ben een blij man. Het is fijn dat de ploeg waardeert wat ik doe. Ik ben met veel van deze jongens opgegroeid. Er heerst een echt groepsgevoel binnen onze ploeg. Bovendien wordt iedereen nu volwassen en gaan we ook steeds meer zo rijden. Ik ben erg trots dat ik daar deel van uit mag blijven maken.