Koen de Kort breekt sleutelbeen in Vattenfall Cyclassics Koen de Kort breekt sleutelbeen in Vattenfall Cyclassics

Koen de Kort heeft een gebroken sleutelbeen opgelopen na een valpartij in de Vattenfall Cyclassics vandaag. Dit laat een bittere nasmaak achter na de gewonnen wedstrijd van zijn ploeggenoot bij Argos-Shimano John Degenkolb.

Dit is niet het eerste bezoek aan het ziekenhuis voor de Nederlander dit seizoen. De Kort, die deel uitmaakte van de succesvolle Tour de France-selectie, brak in de Ronde van Qatar ook al een sleutelbeen. “Dit is voor mij persoonlijk een grote teleurstelling”, zei De Kort vanuit het ziekenhuis in Duitsland. “Ik zat voorin het peloton met John toen iemand rechts van me viel en mij met zich mee nam.”

“Het was niet dezelfde pijn als na mijn crash in Qatar eerder dit jaar, toen ik ook mijn sleutelbeen brak, maar de wedstrijddokter had ernaar gekeken en in het ziekenhuis bevestigden ze dat mijn linker sleutelbeen was gebroken. Ik begon me juist beter te voelen na de Tour en ik had nog wat doelen gesteld voor de rest van dit jaar. Nu ga ik mijn tijd gebruiken om volledig te herstellen en kijken of er nog iets is om naar toe te werken aan het eind van het seizoen.”