Vincenzo Nibali, de topfavoriet voor de eindzege in deze Ronde van Spanje, is de Vuelta fantastisch gestart. Samen met zijn helpers van Astana zette hij de snelste tijd op de klokken in de ploegentijdrit over 27 kilometer (Vilanova de Arousa – Sanxenxo). Met hun tijd van 29’59” waren ze tien seconden sneller dan RadioShack-Leopard (Fabian Cancellara) en zestien tellen rapper dan wereldkampioen Omega Pharma-Quick Step (Tony Martin). Bij Astana drukte de Sloveen Janez Brajkovic zijn wiel als eerste over de meet, dus hij start morgen in de leiderstrui.

Vuelta a España – Uitslag etappe 1 (ploegentijdrit):

1.Astana29'59''
2.RadioShack-Leopard+10''
3.Omega Pharma-Quick Step+16''
4.Sky Procycling+22''
5.Team Movistar+29''
6.Team Saxo Bank-Tinkoff Bank+32''
7.Team NetApp+35''
8.BMC Racing Team+36''
9.Orica-GreenEdge+45''
10.Belkin Pro Cycling Team+49''
15.Vacansoleil-DCM+1'18''
21.Argos-Shimano+1'53''

Vuelta a España – Algemeen klassement na etappe 1:

1.Janez Brajkovic (Slo)Astana29'59''
2.Vincenzo Nibali (Ita)Astanaz.t.
3.Paolo Tiralongo (Ita)Astanaz.t.
4.Jakob Fuglsang (Den)Astanaz.t.
5.Andrei Grivko (Oek)Astanaz.t.
6.Tanel Kangert (Est)Astanaz.t.
7.Fabian Cancellara (Zwi)RadioShack-Leopard+10''
8.Haimar Zubeldia (Spa)RadioShack-Leopardz.t.
9.Markel Irizar (Spa)RadioShack-Leopardz.t.
10.Robert Kiserlovski (Kro)RadioShack-Leopardz.t.
57.Bauke Mollema (Ned)Belkin Pro Cycling Team+49''
60.Stef Clement (Ned)Belkin Pro Cycling Teamz.t.
61.Laurens ten Dam (Ned)Belkin Pro Cycling Teamz.t.

Cycling Story Koersspel:
In het Cycling Story Koersspel is Davidbe (Swagg Pro Cycling) de eerste drager van de leiderstrui. Dankzij Janez Brajkovic, Vincenzo Nibali en Fabian Cancellara behaalde hij 26 punten. Daarmee had hij vier punten voorsprong op een duo dat gedeeld tweede werd. Dat duo is Hans Mascini (ballejeros) en Bonno (Uitblinkers). De twaalf punten van Brajkovic maakten in deze ploegentijdrit uiteindelijk het verschil in het voordeel van Davidbe.