Hoewel de start van de Coppa Agostini op zich liet wachten, omdat door een ongeluk niet alle ploegbussen op tijd waren, miste Filippo Pozzato zijn afspraak niet: de Italiaan was in eigen land de sterkste in de massasprint.

Ondanks de hectische omstandigheden ’s ochtends, liet de renner van Lampre-Merida zich niet van de wijs brengen in de massasprint. Pozzato klopte Ponzi en Zamparella na een interessante wedstrijd.

“Dit succes is belangrijk voor de ploeg omdat we reden in de omgeving waar onze hoofdsponsor Lampre gevestigd is”, zei Pozzato. “Ook voor mij is het belangrijk: ik heb goed nieuws gekregen over mijn gezondheid en ik weet dat ik dat ik deze weg voort moet zetten om een goed najaar neer te zetten.”

“Ik wil mijn ploeggenoten bedanken, want ze waren buitengewoon vandaag: Durasek was de sterkste op de beklimmingen, terwijl Favilli me hielp in het terughalen van de vluchters. Morgen start ik in de Coppa Bernocchi en daarna vlieg ik door naar Duitsland voor de Vattenfall Cyclassics in Hamburg.”

(foto: Pisoni/Bettini)