Lampre-Merida heeft haar huiswerk af voor de Vuelta a España. Voor Michele Scarponi wordt het zijn tweede grote ronde van het jaar na de Giro d’Italia, waarin hij als vierde eindigde.

“Het is niet makkelijk om twee keer goed te presteren in een grote ronde, maar ik heb goed getraind en ik wil competitief zijn. Ik ben benieuwd of ik me kan mengen in het algemeen klassement en anders wil ik een hoofdrol spelen in de bergetappes: het zou fantastisch zijn een etappe te winnen.”

“Tevens hoop ik in zo’n vorm te steken dat ik kan laten zien dat ik een waardige kandidaat ben voor de nationale ploeg, die zal rijden in Florence”, spreekt Scarponi ambitieus. “Het parcours past namelijk bij mijn capaciteiten.”

Michele Scarponi, Winner Anacona en Simone Stortoni moeten voor succes zorgen in de bergen, Richeze en Graziato in de massasprints, Dodi en Bono zijn de ideale knechten in de ploeg, terwijl Mori en Ulissi de vrijheid krijgen om aan te vallen en op zoek te gaan naar dagsuccessen.

Laatstgenoemde over zijn doelen in deze Vuelta: “Mijn doel is een etappezege en ik weet dat ik dit doel kan bereiken. Elke etappe zou mijn vorm moeten verbeteren, zodat ik een goed WK kan rijden als ik geselecteerd wordt voor de nationale ploeg.”

De selectie: Michele Scarponi, Winner Anacona, Simone Stortoni, Maximiliano Richeze, Massimo Graziato, Diego Ulissi, Manuele Mori, Luca Dodi en Matteo Bono.