Belkin begint aanstaande zaterdag in Vilanova de Arousa met drie kopmannen aan de Vuelta a España. Met Theo Bos mikt ploegleider Erik Dekker op succes in de sprint, terwijl Laurens ten Dam en Bauke Mollema zich net als in de Tour de France mogen gaan richten op het klassement.

“Met Theo hopen we op een dagzege”, aldus Dekker. “Hij heeft maximaal vijf kansen, want zoveel vlakke ritten zijn er niet. Anderzijds wordt het voor hem belangrijk om te zien in hoeverre hij in staat is de bergen over te komen en of hij een grote ronde uit kan rijden.”

Uitdaging
“Met Laurens en Bauke hopen we zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement”, gaat Dekker verder. “Het wordt voor hen een uitdaging om na de Tour opnieuw mentaal en fysiek diep te gaan. Ze zullen vanaf het begin goed moeten zijn, want na de ploegentijdrit van de eerste dag wachten er meteen een paar aankomsten bergop.”

Test voor toekomst
Met enerzijds de sprinttrein en anderzijds de klassementsmannen heeft het Belkin Pro Cycling Team twee doelen. Dekker is benieuwd hoe zijn ploeg daar mee omgaat. “Dit is ook een test voor de toekomst. We willen kijken in hoeverre het mogelijk is om beide zaken te combineren. Het wordt een uitdaging om de goede balans te vinden.”

Bauke Mollema
Mollema heeft zich goed voorbereid op de Vuelta. “De afgelopen week ben ik al in Spanje geweest om bergop te trainen en te wennen aan de hitte. Ik voel me goed, maar weet niet hoe het zal zijn om na de Tour ook in de Vuelta weer voor het klassement te rijden. Ik kijk er naar uit om samen met Laurens weer het kopmanschap te dragen. Ik ben in Spanje al eens vierde geworden en Lau werd vorig jaar achtste dus de Vuelta ligt ons allebei wel.”

Laurens ten Dam
Ten Dam kende een niet bepaald vlekkeloze aanloop richting de Ronde van Spanje. In de Tour des Fjords kende hij naar eigen zeggen een slechte generale. “Ik ging de eerste dag onderuit en kon in de ploegentijdrit niet helemaal volgen. Het is even afwachten hoe ik er voor sta, maar ik heb er zin in. We zullen snel genoeg weten waar we staan met al die aankomsten bergop in de eerste dagen.”

Mark Renshaw
Robert Wagner vervangt Mark Renshaw, de Australiër is ziek en heeft na overleg met de ploegleiding besloten niet te starten.

De selectie: Theo Bos, Graeme Brown, Stef Clement, Laurens ten Dam, Robert Wagner, Juanma Garate, Bauke Mollema, Luis León Sánchez en David Tanner.