Op het sterk gewijzigde parcours van de Dutch Food Valley Classic hoopt Belkin er vrijdag met een ploeg vol vrijbuiters drie op een rij van te maken. Na de zeges van Theo Bos in 2011 en 2012 dicht ploegleider Jan Boven dit maal met name Jetse Bol en Moreno Hofland goede kansen toe.

“Ten opzichte van de laatste jaren is het parscours iets lastiger; het gaat wat meer op en af en voor onze vrijbuitersploeg is dat erg aantrekkelijk”, aldus Boven. “Jetse koerst de laatste tijd echt goed en kan ook nog eens uitstekend aankomen. Met Moreno hebben we nog een andere sterke afmaker in huis.”

Wedstrijd in Nederland
Boven hoopt op succes, want: “Een wedstrijd in Nederland is voor een Nederlandse ploeg altijd mooi. We koersen ook met hoofdzakelijk Nederlandse jongens en willen er een leuke en attractieve wedstrijd van te maken.”

Goede basis
Bol kijkt erg uit naar de koers, die voorheen door het leven ging als Veenendaal-Veenendaal. “De parcourswijziging is met al die rondjes met hoogteverschil echt in mijn voordeel. De ploegen bestaan daarnaast uit zes man en dus zal er minder controle zijn. De pure sprinters zullen het lastig krijgen en dat verhoogt mijn kansen. De benen voelen goed. De laatste rit van de Tour des Fjords moest ik laten schieten, omdat ik me niet helemaal fit voelde, maar ik heb de laatste weken een goede basis gelegd.”

De selectie: Jetse Bol, Jos van Emden, Marc Goos, Moreno Hofland, Wilco Kelderman en Maarten Wynants.