Vorig jaar stond de Dutch Food Valley Classic (1.1) nog bekend als sprintersfestijn, maar door het gewijzigde parcours zal dat dit jaar helemaal anders zijn. Argos-Shimano zal daarom met een aanvallende strategie aan de start verschijnen.

Argos’ Tom Veelers eindigde vorig jaar als vierde en hij keert dit jaar terug in de Dutch Food Valley Classic. Hij is één van de snelle mannen in de ploeg. “Het parcours is veranderd ten opzichte van het van vorig jaar”, zegt ploegleider Rudi Kemna. “De wedstrijd bestaat uit ploegen van zes renners, dus we zullen een aanvallende strategie hanteren. We hebben enkele snelle mannen bij ons en we zullen proberen hen in een ontsnapping mee te hebben, zodat ze mee kunnen doen in de finale.”

De selectie: Bert de Backer (Bel), Will Clarke (Aus), Roy Curvers (Ned), Cheng Ji (Chi), Tom Veelers (Ned) en Yan Dong Xing (Chi).