Komend weekend opnieuw aanvallend koersen in Scandinavië Komend weekend opnieuw aanvallend koersen in Scandinavië

Voor de derde keer dit jaar reist Belkin af naar Noorwegen. Na de Glava Tour of Norway en de Arctic Race of Norway staat komend weekeinde de Tour des Fjords op het programma. Ploegleider Jan Boven zag Team Belkin in beide wedstrijden aantrekkelijk koersen en zal zijn manschappen dit weekend met dezelfde opdracht de weg opsturen.

“Michiel Elijzen heeft vorige week in de Arctic Tour mooi werk afgeleverd met zijn jongens. Ik heb op televisie mooie landschappen voorbij zien komen, maar vooral een heel sterk Team Belkin gezien. De ploeg heeft aanvallend gekoerst en alhoewel de Tour des Fjords een iets lastiger parcours kent, gaan wij met diezelfde insteek van start.”

Goede vorm
De boodschap die Boven zijn jongens wil meegeven luidt: wees attent. “De eerste dag is erg lastig. De jongens zullen goed moeten opletten, want er kan zomaar een groepje wegrijden dat tot de finish wegblijft. Als je attent bent, zit je mee en dan komen de resultaten vanzelf. Dan ga je het ook automatisch goed doen in het klassement. Met Laurens ten Dam en Lars Petter Nordhaug hebben we twee goede klimmers in huis, terwijl Jetse Bol en Sep Vanmarcke in de Arctic Race hebben laten zien in goeden doen te zijn.”

Ploegentijdrit
Op de tweede dag van het evenement heeft de organisatie naast een ochtendrit ook een ploegentijdrit ingepland. Boven kijkt erg uit naar die 24 kilometer lange race tegen de klok. “Dat gaat heel interessant worden, zeker met het oog op de wereldkampioenschappen tijdrijden.”

De selectie: Jack Bobridge, Jetse Bol, Laurens ten Dam, Lars Petter Nordhaug, David Tanner, Robert Wagner, Tom Leezer en Sep Vanmarcke.