Eneco Tour 2013 – Uitslag etappe 3 Eneco Tour 2013 – Uitslag etappe 3

Voor de tweede keer in drie dagen hebben de sprinters zich in extremis laten verrassen. Ditmaal liet André Greipel namens Lotto-Belisol vlak voor de rode vod een gat vallen voor ploegmaat Jürgen Roelandts. De Belg kreeg Maximiliano Richeze (Arg) en Zdenek Stybar (Tsj) mee in zijn wiel. Met een ferme krachtsinspanning kon onze landgenoot Lars Boom nog net de oversteek naar het trio maakte. Vervolgens ging de renner van Team Belkin de sprint van ver aan, maar in de laatste rechte lijn moest hij het hoofd buigen voor Zdenek Stybar. De Tsjech van Omega Pharma-Quick Step was nipt sneller dan de rappe Richeze (Lampre-Merida). Boom werd derde en klimt naar de tweede plaats in de algemene rangschikking. Hij kwam slechts één tel tekort om de witte leiderstrui over te nemen van de Fransman Arnaud Démare (FDJ).

Eneco Tour 2013 – Uitslag etappe 3:

1.Zdenek Stybar (Tsj)Omega Pharma-Quick Step4u 14' 00''
2.Maximiliano Richeze (Arg)Lampre-Meridaz.t.
3.Lars Boom (Ned)Belkin Pro Cycling Teamz.t.
4.Giacomo Nizzolo (Ita)RadioShack-Leopard+2''
5.André Greipel (Dui)Lotto-Belisolz.t.

Eneco Tour 2013 – Uitslag etappe 3:

1.Arnaud Démare (Fra)FDJ12u 18' 42''
2.Lars Boom (Ned)Belkin Pro Cycling Team+1''
3.Zdenek Stybar (Tsj)Omega Pharma-Quick Step+3''
4.Mark Renshaw (Aus)Belkin Pro Cycling Teamz.t.
5.Philippe Gilbert (Bel)BMC Racing Team+4''