Bijzondere zege voor Wout Poels in l’Ain Bijzondere zege voor Wout Poels in l’Ain

De vierde en laatste etappe in de Tour de l’Ain (2.1) is er een die Wout Poels zich nog lang zal herinneren. Niet alleen omdat de 25-jarige renner van Vacansoleil-DCM ze won, maar ook omdat de etappe naar Belley over de Col du Grand Colombier leek op de rit waarin hij twee jaar geleden zijn eerste overwinning behaalde.

Op de koop kreeg hij hier de eerste zegebloemen overhandigd sinds zijn comeback een zevental maanden geleden. Poels: “Dit is een hele mooie overwinning. Het was best een lastige etappe, maar ik kende de aankomst natuurlijk wel”, lacht hij na de finish.

“De samenwerking met Bardet, die voor het klassement ging, verliep prima. Blij dat ik het heb kunnen afmaken. Dit geeft meteen ook vertrouwen voor de weken die komen!”

Ploegleider Michel Cornelisse wond er na afloop van de wedstrijd geen doekjes om: “Wout was vandaag gewoon de sterkste man in de koers. Op het einde bleven ze met zijn tweetjes mooi voorop terwijl een groepje van vier met daarin onder meer John Gadret en Luis Leon Sanchez achter ze aan jaagde. Alleen bleven die op meer dan een halve minuut hangen en kwamen ze op het einde niet meer dichterbij. Dat zegt genoeg.”

Na de overwinning van Sloveen Grega Bole in de tweede rit in lijn, kan de ploeg met veel tevredenheid terugblikken op deze vijfdaagse rittenwedstrijd. Cornelisse: “We kwamen voor het klassement met Wout Poels. Het hele team heeft zich prima van zijn taak geweten, en ook Martijn Keizer heeft zich deze week in een ontsnapping laten zien. Wout eindigt uiteindelijk mooi in de top 10 én hij keert net als Grega met een knappe overwinning terug naar huis.”