Belkin verlengt contract met Tom Leezer

Wielernieuws Laatst bijgewerkt 14 augustus 2013 14:00 Tim van Hengel

Belkin heeft het contract met Tom Leezer met twee jaar verlengd. Ploegleider Nico Verhoeven is blij dat de ploeg Leezer langer aan zich heeft weten te binden.

“Tom is een allround-renner die zowel in etappekoersen als klassiekers uit de voeten kan. Bovendien is het een sterke ondersteunende renner die ook belangrijk is voor de sprinttrein. Tom reed dit jaar de Tour en voor velen was zijn selectie een verrassing, maar wij weten wat we aan hem hebben en in Frankrijk hij heeft zich duidelijk bewezen.”

Thuis
Leezer, die begin dit jaar in de Tour de Langkawi zijn eerste profzege behaalde, voelt zich thuis bij het Belkin Pro Cyling Team en denkt dat een langer verblijf het beste is voor zijn ontwikkeling. “Ik ben erg blij dat ik de kleuren van Belkin nog eens twee jaar mag verdedigen. Ik voel me echt op mijn plek hier. Ik denk dat ik bij deze ploeg het maximale uit mezelf kan halen.”

Doelen
Voor de komende twee jaar bij het Belkin Pro Cycling Team heeft Leezer zichzelf verschillende doelen gesteld. “Ik wil mij verbeteren in mijn rol als wegkapitein en hoop als onderdeel van de sprinttrein van Theo Bos succes te kunnen hebben op het hoogste niveau. Ik heb dit jaar voor het eerst de Ronde van Frankrijk gereden en ik ben voornemens om een vaste waarde te worden in de Tour-selectie. Het zou helemaal mooi zijn om in Parijs de sprint aan te trekken voor Theo. Een ander doel is mezelf verbeteren in de klassiekers.”