Kenny van Hummel heeft vandaag in een massasprint de eerste etappe van de Arctic Race of Norway gewonnen. De 30-jarige sprinter bleef na 192,5km zijn jonge ploegmaat Barry Markus voor. Van Hummel zal morgen als eerste leider vertrekken terwijl Markus de jongerentrui mag aantrekken in deze nieuwe profwedstrijd.

Van Hummel profiteerde in de sprint optimaal van de nodige voorkennis: “We hebben vanochtend met de ploeg de laatste kilometers gereden. De laatste meters gingen in licht dalende lijn en de aankomststreep was pas laat zichtbaar. Door de binnenbocht te nemen en een grote versnelling te steken was ik in het voordeel. Daarnaast zag ik een sterke Hushovd in Polen en moest ik hem aftroeven bij de aanzet.”

Voor van Hummel was dit de eerste zege van het seizoen: “Ik heb lang moeten wachten maar nu is hij eindelijk binnen. Wouter (Mol) en Barry (Markus) deden voortreffelijk werk in de laatste kilometers en het is fijn na een rits ereplaatsen weer eens de handjes in de lucht te mogen steken. Dat we dan één en twee worden is helemaal perfect.”

Vanavond vliegt het peloton verder in noordelijke richting waar morgen de tweede rit wacht.