Belkin wil meedoen om de prijzen in Tour de l’Ain Belkin wil meedoen om de prijzen in Tour de l’Ain

Met de uitgebalanceerde ploeg die hij tot zijn beschikking heeft, denkt ploegleider Erik Dekker dat het Belkin Pro Cycling Team dagelijks een rol van betekenis kan spelen in de Tour de l’Ain (9-13/8). Steven Kruijswijk kijkt met een schuin oog naar het algemeen klassement.

“We hebben bijna elke etappe kansen”, aldus Dekker. “Alleen de tweede dag is misschien lastig. Dat is een vlakke rit en aangezien we geen sprinter mee hebben, verwacht ik niet dat we ons daar kunnen mengen in de strijd om de dagzege. De andere dagen willen we telkens mee doen om de prijzen.”

Dekker weet dat Belkin-renners Luis León Sánchez en Steven Kruijswijk in een ronde als de Tour de l’Ain vanzelf komen bovendrijven. “In principe zouden zij een goed klassement moeten kunnen rijden, al hebben we geen absolute kopman.”

Steven Kruijswijk
Steven Kruijswijk moest afgelopen week de laatste dag van de Ronde van Polen vanwege ziekte aan zich voorbij laten gaan. Gelukkig is hij inmiddels weer de oude. “Ik weet niet wat ik heb opgelopen, maar gelukkig bleef het bij één slechte nacht en één slechte dag. Ik heb afgelopen week weer goed kunnen trainen.”

In de Tour de l’Ain hoopt Kruijswijk voort te borduren op het in Polen opgedane koersritme. “Na een lange periode van trainen heb ik daar weer een stapje gezet. In de Tour de l’Ain hoop ik in de lastige ritten met de beste renners mee te kunnen. Een goed klassement komt dan vanzelf wel.”

De selectie: Stef Clement (Ned), Juanma Garate (Spa), Marc Goos (Ned), Steven Kruijswijk (Ned), Luis León Sánchez (Spa) en Tom-Jelte Slagter (Ned).