De ploegleiding van Vacansoleil-DCM heeft de voorselectie voor de Ronde van Spanje bekendgemaakt. De selectie bestaat onder meer uit vijf Nederlanders en drie Belgen. Barry Markus en Wesley Kreder zijn mogelijk aan hun debuut toe.

Ploegleider Aart Vierhouten ziet kansen voor deze selectie: “Het is een mooie groep waarin renners stuk voor stuk een sterke motivatie hebben om te rijden. Zo wil De Gendt zich dit jaar nog tonen, heeft Poels na de Tour de smaak van een grote ronde te pakken en kijkt Flecha uit naar de aankomst in zijn woonplaats. Als team zijn we ook heel blij dat we na veel blessureleed weer over Tomasz Marczynski kunnen beschikken. Hij werd dertiende in de Vuelta van vorig jaar en wil nu weer tonen wat hij kan.”

De voorselectie: Johnny Hoogerland (Ned), Wesley Kreder (Ned), Barry Markus (Ned), Wout Poels (Ned), Lieuwe Westra (Ned), Tomasz Marczynski (Pol), Thomas De Gendt (Bel), Willem Wauters (Bel), Frederik Veuchelen (Bel), Juan Antonio Flecha (Spa), Rafael Valls (Spa), Grega Bole (Slv) en Sergey Lagutin (Oez).