Cycling Story Koersspel 2013 – Winnaar Tour de France Cycling Story Koersspel 2013 – Winnaar Tour de France

Met het einde van de Tour de France is ook weer een koers in het Cycling Story Koersspel ten einde gekomen. Beste ploegleider van het Koersspel is Carola. Met haar team CC wist ze over de drie weken durende ronde de meeste punten te verdienen. Dankzij de bonuspunten voor de goede voorspelling van alle drie de klassementstruien wist ze de eindwinst in de ronde op haar naam te schrijven.

Joop de Grauw won, net als in de Giro d’Italia, de laatste rit naar de Champs-Élysées in Parijs. Zijn team lekketube, met daarin zowel Marcel Kittel (1e), André Greipel (2e), Mark Cavendish (3e), Peter Sagan (4e), Roberto Ferrari (5e), Alexander Kristoff (6e) en Daniele Bennati (9e) leverde hem 50 punten op. Op een gedeelde tweede plaats eindigden Roy Wirix (Ted de la Koers), kenneth (pedaalridders), Guirmo (team casas escudo) en onze eigen Cycling Story | Pim (en omhoog!) met allen 48 punten.

In het algemeen klassement veranderde er na de laatste etappe zondag, net als in de Tour de France, weinig. Kees, die met zijn team snelle kees al sinds begin van de tweede week aan de leiding ging in het algemeen klassement, eindige op 544 punten. Daarachter volgde Wouter de Bruijn (D-Charly, 526 punten), Carola (CC, 522 punten), Gerard de Lange (Kneet, 521 punten) en Jacob (KOMMAAROP, 518 punten). Het verwerken van de bonuspunten, die worden uitgedeeld voor het goed voorspellen van de klassementstruien, leverde echter de uiteindelijke eindstand en daarmee de winnaar van deze editie van het Cycling Story Koersspel op.

In totaal was er een totaal van 80(!) bonuspunten te verdienen door zowel de gele, groene en bolletjestrui goed te voorspellen. Door zowel Chris Froome, Peter Sagan en Nairo Quintana goed te voorspellen als de winnaars van deze respectievelijke truien, wisten onder andere Carola en Gerard de Lange daarom een sprong in het eindklassement te maken. Carola sprong daardoor naar de eerste plaats en Gerard de Lange (die ook al in de top drie eindigde in het Giro d’Italia Koersspel) naar de tweede plaats. Kees had de gele en groene trui goed voorspeld, maar helaas niet de bolletjestrui. Hem vinden we daarom terug op de derde plaats.

Carola is daarom met haar team CC de eindwinnaar van het Cycling Story Koersspel. De top tien in het Koersspel is als volgt: