Tour de France 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 19 Tour de France 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 19

De Tour de France, het mooiste en belangrijkste wielerevenement van het jaar is begonnen. Geniet mee van het spektakel in deze 100e editie! Cycling Story houdt alles gedurende de drie weken bij en stelt voor elke etappe een lijst met favorieten op. Etappe 19: Bourg-d’Oisans – Le Grand-Bornand (204,5 km).

Favoriet van de dag: Alejandro Valverde (Team Movistar)
De Alpen kunnen moeilijk vervelen. Opnieuw staat er een prachtige bergrit op het programma. Met het zwaartepunt in het begin van de etappe krijgen mannen van de tweede rij wellicht ruimte van de grote tenoren. Mikel Nieve (Euskaltel-Euskadi), Daniel Moreno (Katusha) en Andrew Talansky (Garmin-Sharp). Stuk voor stuk mannen die hier kans maken op de dagzege. Maar onze favoriet van de dag is Alejandro Valverde. Na een mislukt klassement moet de renner van Team Movistar een etappe winnen om zijn Tour te doen slagen. Bovendien vormt hij geen enkel gevaar meer voor Chris Froome, waardoor hij wel eens de ruimte krijgen. Waarschijnlijk durft hij de nodige risico’s te nemen in de slotafdaling om zijn doel te bereiken. Maakt hij zijn Tour net als in 2012 met een zege goed?

Tour de France 2013 – Profiel etappe 19:

Tour de France 2013 – De favorieten voor etappe 19 volgens Cycling Story:
***** Valverde
**** Nieve, Roche
*** Bardet, Jeannesson, Moreno
** Contador, Gesink, Morabito, Rodriguez
* Fuglsang, Kreuziger, Kwiatkowski, Mollema, Quintana

Joker: Andrew Talansky (Garmin-Sharp)