Tour de France 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 17 (tijdrit) Tour de France 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 17 (tijdrit)

De Tour de France, het mooiste en belangrijkste wielerevenement van het jaar is begonnen. Geniet mee van het spektakel in deze 100e editie! Cycling Story houdt alles gedurende de drie weken bij en stelt voor elke etappe een lijst met favorieten op. Etappe 17: Embrun – Chorges (32,5 km – individuele tijdrit).

Favoriet van de dag: Chris Froome (Sky Procycling)
Wie de zeventiende etappe op zijn naam wil schrijven, zal diep in het rood moeten gaan. Deze tweede individuele tijdrit is bijzonder technisch, maar bevat ook nog twee cols van de tweede categorie. In totaal gaan 13 van de 32 kilometer serieus bergop. Het zou de zwaarste tijdrit zijn die parcoursbouwer Jean-François Pescheux ooit op papier zette. Goede klimmers, maar mindere tijdrijders kunnen hier hun voordeel uit halen. Joaquim Rodriguez (Katusha) is zo iemand. Op dit parcours zullen echter alle ogen gericht zijn op Chris Froome. Wie komt er bij de Brit in de buurt?

Tour de France 2013 – Profiel etappe 17 (individuele tijdrit)

Tour de France 2013 – De favorieten voor etappe 17 volgens Cycling Story:
***** Froome
**** Porte, Quintana
*** Contador, Kwiatkowski, Mollema
** Costa, De Gendt, Kreuziger, Talansky
* Chavanel, Ten Dam, Nieve, Péraud, Valverde

Joker: Peter Velits (Omega Pharma-Quick Step)