Tour de France 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 16 Tour de France 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 16

De Tour de France, het mooiste en belangrijkste wielerevenement van het jaar is begonnen. Geniet mee van het spektakel in deze 100e editie! Cycling Story houdt alles gedurende de drie weken bij en stelt voor elke etappe een lijst met favorieten op. Etappe 16: Vaison-la-Romaine – Gap (168 km).

Favoriet van de dag: Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp)
Na de tweede en laatste rustdag, mogen de matadoren direct weer aan de bak. Ze krijgen geen lange etappe (168 km) voorgeschoteld, maar wel een met drie beklimmingen van de tweede categorie. Na de Col de Manse (top na 156,5 km) gaat het in dalende lijn naar Gap, een oude bekende van La Grande Boucle. Wout Wagtmans (1953) en Jelle Nijdam (1989) wonnen er namens ons land. In 2011 was Ryder Hesjedal dichtbij de overwinning. Op de Col de Manse (deze rit opnieuw de slotklim) reed hij weg uit de kopgroep, maar vlak voor Gap werd hij nog gegrepen door het Noorse duo Thor Hushovd/Edvald Boasson Hagen. In de sprint was hij kansloos. Wellicht aast de Canadese Giro-winnaar van 2012 nu op revanche en komt hij ditmaal wel als eerste over de streep. Of heeft Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM) stoute plannen?

Tour de France 2013 – Profiel etappe 16:

Tour de France 2013 – De favorieten voor etappe 16 volgens Cycling Story:
***** Hesjedal
**** Fedrigo, Gallopin
*** De Clercq, Gerrans, Sagan
** Bakelants, Chavanel, Hoogerland, Nordhaug
* Gilbert, G. Izagirre, Maté Mardones, Riblon, Vorganov

Joker: Maxime Mederel (Sojasun)

Videovoorbeschouwing vanuit de Tour de France
Naast de voorbeschouwing van onze Tim van Dijk is Cycling Story ook neergedaald op het Franse land en dat mogen de Fransozen weten ook! Cycling Story’s Tim van Hengel maakt samen met hulp van Lennart Heijnen elke dag vanaf een andere locatie in de Alpen een filmpje met een voorbeschouwing over de etappe van de volgende dag. Soms zijn ze serieus, soms moet je de filmpjes met een korreltje zout nemen… En we maken er geen geheim van dat onze Tims niet altijd dezelfde man als grootste favoriet zien.

  • jos van dijk

    16 juli 2013 #1 Author

    Beste Tourpresentator in Grenoble.Wat een mooi sfeerbeeld en inleiding voor de etappe.
    Als Chavanel wint kun je in Veenendaal komen eten!!
    Zorg bij een volgende voorbeschouwing dat je niet te dicht bij het watergekletter van de
    fontein staat. Alle volgers moeten direct daarna naar het toilet !!
    Le Patron a Veenendaal
    Jos