Tour de France 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 15 Tour de France 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 15

De Tour de France, het mooiste en belangrijkste wielerevenement van het jaar is begonnen. Geniet mee van het spektakel in deze 100e editie! Cycling Story houdt alles gedurende de drie weken bij en stelt voor elke etappe een lijst met favorieten op. Etappe 15: Givors – Mont Ventoux (242,5 km).

Favoriet van de dag: Chris Froome (Sky Procycling)
In deze jubileumeditie mag de mythische Mont Ventoux uiteraard niet ontbreken. En de ASO heeft een bijzondere dag uitgekozen voor een finish op ‘De kale berg’. Het is namelijk Quatorze Juillet (14 juli), de Franse nationale feestdag. Mocht Pierre Rolland (Team Europcar) hier zegevieren, dan staat het land op zijn kop. Kroont hij zich tot nationale volksheld? Het is niet uitgesloten. Al zouden alle Tourfavorieten uiteraard willen winnen op deze gevreesde col. Zo zou Sky-kopman Chris Froome ook niet misstaan op de erelijst. Op de flanken van de loodzware Mont Ventoux (20,8 km à 7,5%) wordt het hoe dan ook een strijd om naar uit te kijken.

Tour de France 2013 – Profiel etappe 15:

Tour de France 2013 – De favorieten voor etappe 15 volgens Cycling Story:
***** Froome
**** Mollema, Quintana
*** Contador, Kreuziger, Valverde
** Ten Dam, Nieve, Rodriguez, Rolland
* Anton, Moreno, Pinot, Porte, Voeckler

Joker: Rui Costa (Team Movistar)