Mark Cavendish heeft de dertiende etappe in de Tour gewonnen. In de min of meer vlakke rit van Tours naar Saint-Amand-Montrond speelde de wind een hoofdrol. Zo’n grote rol zelfs dat Froome in de ‘verkeerde’ waaier zat. Onder andere Contador en Mollema winnen daarom een minuut tijd op de Brit in het algemeen klassement. De renner van Sky behoudt voorlopig de gele trui, met Mollema op twee en Contador op drie.

Naast Mollema zaten ook Laurens ten Dam en Niki Terpstra in de groep die als eerste over de streep kwam. Waar Mollema en Contador vandaag tijd wonnen is Alejandro Valverde de verliezer van de dag. Hij verloor bijna 10 minuten en valt hiermee weg uit de top 10.

Tour de France 2013 – Uitslag etappe 13:

1.Mark Cavendish (GBr)Omega Pharma-Quick Step3u 40' 08"
2.Peter Sagan (Slw)Cannondalez.t.
3.Bauke Mollema (Ned)Belkin Pro Cycling Teamz.t.
4.Jakob Fuglsang (Den)Astanaz.t.
5.Niki Terpstra (Ned)Omega Pharma-Quick Stepz.t.
6.Roman Kreuziger (Tsj)Saxo-Tinkoffz.t.
7.Alberto Contador (Spa)Saxo-Tinkoffz.t.
8.Laurens ten Dam (Ned)Belkin Pro Cycling Teamz.t.
9.Sylvain Chavanel (Fra)Omega Pharma-Quick Step+6"
10.Michael Rogers (Aus)Saxo-Tinkoff+9"

Tour de France 2013 – Algemeen klassement na etappe 13:

1.Chris Froome (GBr)Sky Procycling51u 00' 30"
2.Bauke Mollema (Ned)Belkin Pro Cycling+2' 28"
3.Alberto Contador (Spa)Team Saxo-Tinkoff+2' 45"
4.Roman Kreuziger (Tsj)Team Saxo-Tinkoff+2' 48"
5.Laurens ten Dam (Ned)Belkin Pro Cycling+3' 01"
6.Jakob Fuglsang (Den)Team Saxo-Tinkoff+4' 39"
7.Michal Kwiatkowski (Pol)Omega Pharma-Quick Step+4' 44"
8.Nairo Quintana (Col)Movistar+5' 18"
9.Jean-Christophe Péraud (Fra)AG2R La Mondiale+5' 39"
10.Joaquin Rodriguez (Spa)Movistar+5' 48"

Cycling Story Koersspel:
De gedeeld eerste plaats in het Koersspel is vandaag voor hargutt met Testa della Corsa en canute met canute. Beiden wisten 41 punten te verzamelen. De top 3 werd gecompleteerd door marten met geennaam, op slechts één puntje achterstand.

De top van het klassement blijft onveranderd. kees blijft bovenaan staan met zijn team snelle kees en heeft inmiddels 375 punten. Op twee staat nog steeds Wouter de Bruijn met ploeg D-Charly (344 punten). De nummer drie is vandaag nieuw. roos is van plaats vijf opgeklommen naar plaats drie met team koplopers en is slechts één puntje verwijderd van de tweede plaats.