Tour de France 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 11 (tijdrit) Tour de France 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 11 (tijdrit)

De Tour de France, het mooiste en belangrijkste wielerevenement van het jaar is begonnen. Geniet mee van het spektakel in deze 100e editie! Cycling Story houdt alles gedurende de drie weken bij en stelt voor elke etappe een lijst met favorieten op. Etappe 11: Avranches – Mont-Saint-Michel (33 km, individuele tijdrit).

De favoriet van de dag: Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step)
De ploegentijdrit hebben we gehad. Ditmaal is het ieder voor zich als er 33 individuele tijdritkilometers op het menu staan. De beginkilometers zijn technisch en het gaat 700 meter omhoog tegen een percentage van vier procent. Daarna kunnen de specialisten in hun ritme komen. Momenteel is tweevoudig wereldkampioen Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) toonaangevend in deze discipline, al is hij na een val in etappe 1 nog altijd gehavend. Bij afwezigheid van Fabian Cancellara kan de Duitser vooral tegenstand verwachten van Chris Froome (Sky Procycling). Dat lijkt het duel van de dag te worden. Vergeet vandaag niet te genieten van aankomstplaats Mont-Saint-Michel, het prachtige schiereiland dat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De starttijden van de individuele tijdrit vindt u hier.

Tour de France 2013 – Profiel etappe 11 (individuele tijdrit):

Tour de France 2013 – Favorieten voor etappe 11 volgens Cycling Story:
***** T. Martin
**** Froome, Porte
*** Chavanel, Evans, Kwiatkowski
** Castroviejo, Contador, Van Garderen, Tuft
* Costa, Klöden, Péraud, Rogers, Velits

Joker: David Millar (Garmin-Sharp)

  • ronald

    9 juli 2013 #1 Author

    Vergeten jullie Lieuwe Westra niet? Tom Dumoulin kan het ook!