Marcel Kittel (Argos-Shimano) heeft in Saint-Malo de tiende etappe gewonnen. De Duitser klopte in de massasprint zijn landgenoot André Greipel (Lotto-Belisol) en boekte op die manier zijn tweede ritzege deze Tour. Een zware valpartij van Tom Veelers (Argos-Shimano) ontsierde de finale; de locomotief van Kittel werd de pas afgesneden door Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step).

Na een lange verplaatsing op de rustdag streek het circus vandaag neer in Bretagne, een regio waar de wind nog weleens hard wil waaien. De startplaats was Saint-Gildas-des-Bois en de finishlijn was 197 kilometer verder getrokken in Saint-Malo. Vijf renners gingen al vroeg in de etappe op jacht naar dagsucces, met daarbij onze landgenoot Lieuwe Westra. De tijdrijder van Vacansoleil-DCM kreeg gezelschap van Jérome Cousin (Europcar), Julien Simon (Sojasun), Juan José Oroz (Euskaltel) en Luis Angel Mate (Cofidis). De vijf sprokkelden een mooie voorsprong bij elkaar, maar zorgden nooit voor paniek bij de sprintersploegen. Op vijf kilometer voor de finish blies het peloton het sprookje voor de vluchters dan ook uit en maakte de wielerwereld zich vanaf dat moment op voor een massasprint.

Tour de France 2013 – Uitslag etappe 10:

1.Marcel Kittel (Dui)Argos-Shimano4u 53' 25"
2.André Greipel (Dui)Lotto-Belisolz.t.
3.Mark Cavendish (GBr)Omega Pharma-Quick Stepz.t.
4.Peter Sagan (Slw)Cannondalez.t.
5.William Bonnet (Fra)FDJ.frz.t.
6.Alexander Kristoff (Noo)Katushaz.t.
7.Samuel Dumoulin (Fra)AG2R La Mondialez.t.
8.Kevin Reza (Fra)Europcarz.t.
9.Danny van Poppel (Ned)Vacansoleil-DCMz.t.
10.José Joaquin Rojas (Spa)Movistarz.t.

Tour de France 2013 – Algemeen klassement na etappe 10:
1.Chris Froome (GBr)Sky Procycling41u 52' 43"
2.Alejandro Valverde (Spa)Movistar+1' 25"
3.Bauke Mollema (Ned)Belkin Pro Cycling Team+1' 44"
4.Laurens ten Dam (Ned)Belkin Pro Cycling Team+1' 50"
5.Roman Kreuziger (Tsj)Team Saxo-Tinkoff+1' 51"
6.Alberto Contador (Spa)Team Saxo-Tinkoff+1' 51"
7.Nairo Quintana (Col)Movistar+2' 02"
8.Daniel Martin (Ier)Garmin-Sharp+2' 28"
9.Joaquim Rodriguez (Spa)Katusha+2' 31"
10.Rui Alberto Faria da Costa (Por)Movistar+2' 45"

Cycling Story Koersspel:
Roos (Koplopers) heeft vandaag de dagzege voor zich opgeëist met 47 punten. Gefeliciteerd! Vervolgens eindigden zeven ploegen op de gedeelde tweede plaats met 43 punten, te weten Kenneth (Pedaalridders), Ggssn (Rodelantaarn), Wout (Woutje3), Roy Wirix (Ted de la Koers), Kees (Snelle Kees), Guirmo (Team Casas Escudo) en Brigitte (Ulst). Kees (Snelle Kees) staat tevens nog altijd aan de leiding van het algemeen klassement.