Tour de France 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 8 Tour de France 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 8

De Tour de France, het mooiste en belangrijkste wielerevenement van het jaar is begonnen. Geniet mee van het spektakel in deze 100e editie! Cycling Story houdt alles gedurende de drie weken bij en stelt voor elke etappe een lijst met favorieten op. Etappe 8: Castres – Ax-3-Domaines (195 km).

De favoriet van de dag: Joaquim Rodriguez (Katusha)
Tijd voor de eerste aankomst bergop! De mannen voor het eindklassement moeten hier staan. Verschuilen is geen optie. De klim naar Ax-3-Domaines (7,8 km à 8,2%) vormt een mooie test. Met de Col de Pailhères (buitencategorie) krijgen ze echter een zeer stevig voorgerecht; anders kan je deze klim van 15,3 kilometer tegen een gemiddeld stijgingspercentage van acht procent niet beschrijven. Deelt Chris Froome (Sky Procycling) hier een eerste tik uit of bieden de explosieve Spanjaarden Alberto Contador (Team Saxo Bank-Tinkoff Bank), Joaquim Rodriguez (Katusha) en Alejandro Valverde (Team Movistar) goed tegenstand? Als de favorieten teveel naar elkaar loeren, kan Movistar-klimgeit Nairo Quintana wel eens gaan lopen met de dagzege. Of blijft een goed klimmende vluchter vooruit? Het is allemaal mogelijk in deze achtste etappe. Kijken dus!

Tour de France 2013 – Profiel etappe 8:

Tour de France 2013 – De favorieten voor etappe 8 volgens Cycling Story:
***** Rodriguez
**** Contador, Froome
*** Quintana, Rolland, Valverde
** Porte, Mollema, Pinot, Voeckler
* Bardet, Evans, Martin, Nieve, Poels

Joker: Alessandro De Marchi (Cannondale)