Tour de France 2013 – Selectie Team Europcar Tour de France 2013 – Selectie Team Europcar

Team Europcar is de laatste jaren een van de succesvolste ploegen in de Ronde van Frankrijk. Met Pierre Rolland en de Franse publiekslieveling Thomas Voeckler hopen ze hun zegereeks voort te zetten.

Voor het klassement rekent men meer op Pierre Rolland. Voor hem begon het succes in 2011, het jaar dat Team Europcar de opvolger werd van Bbox Bouygues Telecom. De Fransman werd 10e, won het jongerenklassement, maar het hoogtepunt was zijn prachtige zege op L’Alpe d’Huez. In 2012 liet hij zien dat deze overwinning geen toevalstreffer was. Hij zegevierde in rit 11 om uiteindelijk als achtste te eindigen in het algemeen klassement. Met zijn aanvallen in de bergen kan hij opnieuw een heel eind komen. De Fransen hebben veel vertrouwen in hem, al kon hij dit seizoen enkel met een eindzege in de Ronde van de Sarthe overtuigen.

En dan is er nog Thomas Voeckler. In de zomer van 2004 werd hij uit het niets een volksheld door tien dagen de gele trui te dragen. Iets dat hij in de Tour van 2011 dunnetjes overdeed. Door zijn aanvalsdrift en strijdlust is Voeckler uitgegroeid tot lieveling van het volk. Hij mag dan niet bij alle collega’s geliefd zijn, de aanvallen leveren wel ritzeges op. Zo was het vorig jaar tweemaal raak en ging hij ook met de bolletjestrui naar huis. Hij gaat ongetwijfeld weer voor spektakel zorgen. En wellicht komt dan ook een topklassering in het vizier, net als in 2011 toen hij verrassend vierde werd. De ploegen van de topfavorieten zouden er goed aan doen om hem geen tien minuten ruimte te geven.

De selectie van Team Europcar voor de Tour de France 2013:
Jerome Cousin, Cyril Gautier, Yohann Gène, Kevin Reza, Pierre Rolland, Thomas Voeckler (allen Frankrijk), Yukiya Arashiro (Japan), Davide Malacarne (Italië) en David Veilleux (Canada).

Doe mee aan het Cycling Story Koersspel!