Lampre-Merida verschijnt zaterdag met een voornamelijk Italiaans gezelschap aan de start in Corsica. Door de afwezigheid van Diego Ulissi staan alle schijnwerpers binnen de ploeg gericht op Damiano Cunego, die in zijn vierde Tour de France graag zijn eerste dagsucces wil pakken en een goed algemeen klassement wil rijden.

Cunego ziet een belangrijke rol in de ploeg weggelegd voor de niet-Italianen in de ploeg, Przemyslaw Niemiec en Josè Rodolfo Serpa. De Pool en de Colombiaan hebben net als Roberto Ferrari de Giro d’Italia in de benen; de 33-jarige Niemiec reed daarin naar een zesde plaats in het algemeen klassement, terwijl de 34-jarige besnorde Serpa een verdienstelijke 27e plaats liet noteren.

Tot slot, de Tour de France van 2013 zal het debuut worden voor fietsenfabrikant Merida in La Grande Boucle. Lampre nam vorig jaar afscheid van de vertrouwde Wilier en stapte over naar de in Taiwan gevestigde firma.

De selectie: Damiano Cunego (Ita), Matteo Bono (Ita), Davide Cimolai (Ita), Elia Favilli (Ita), Roberto Ferrari (Ita), Adriano Malori (Ita), Manuele Mori (Ita), Przemyslaw Niemiec (Pol) en Josè Rodolfo Serpa Perez (Col).