Tour de France 2013 – Selectie Euskaltel-Euskadi Tour de France 2013 – Selectie Euskaltel-Euskadi

Samuel Sanchez, het boegbeeld van de Baskische formatie, had te kampen met de naweeën van de zware Giro en geraakte niet op tijd fit. Nu hij forfait heeft gegeven is het aan Igor Anton en Mikel Nieve om zijn afwezigheid zo goed mogelijk op te vangen.

Voor Igor Anton is het zijn eerste deelname sinds 2009. Aan die Tour zal hij weinig goede herinneringen hebben, want toen werd hij slechts 66e. In de Vuelta bewees hij al tweemaal dat hij in de top-10 van een grote ronde kan eindigen. Tijd om dat nu ook te tonen in de Ronde van Frankrijk. Voor Mikel Nieve is het zijn debuut. Hij reed de andere grote rondes al wel tweemaal. Opvallend: de vier keer dat Nieve startte in een grote ronde werd hij telkens tiende in het algemeen klassement. Een voortzetting van die reeks zou voor hem een mooie prestatie zijn. Dit seizoen heeft hij de grootse vorm nog niet te pakken gehad, maar wellicht vallen alle puzzelstukje in elkaar tijdens één van de bergetappes.

Naast de twee kopmannen rekent de ploeg wat betreft een mogelijke ritzege ook op de jonge Ion Izagirre, die ook voor zijn vuurdoop in La Grande Boucle staat. De 24-jarige Bask verkeert in goede vorm, want hij werd afgelopen weekend nog tweede in het Spaans kampioenschap. Bovendien won hij in 2012 de zestiende etappe in de Giro, dus hij heeft zeker wat in zijn mars.

De selectie van Euskaltel-Euskadi voor de Tour de France 2013:
Igor Anton, Mikel Astarloza, Gorke Izagirre, Ion Izagirre, Juan José Lobato, Mikel Nieve, Juan José Oroz, Ruben Pérez (allen Spanje) en Romain Sicard (Frankrijk).

Doe mee aan het Cycling Story Koersspel!