Blanco wordt Belkin Pro Cycling Team Blanco wordt Belkin Pro Cycling Team

Het Blanco Pro Cycling Team heeft vandaag aangekondigd dat Belkin de nieuwe hoofdsponsor wordt. Vanaf vandaag gaat de formatie Belkin Pro Cycling Team heten. Het team zal onder deze naam en met het Belkin-logo de strijd aangaan vanaf de start van de 100ste Tour de France. Belkin heeft getekend als hoofdsponsor tot en met 2015.

“De wielersport vertrouwt op innovatie als voorwaarde voor succes en heeft een zeer brede groep fans die georiënteerd zijn op technologie en de sport nauwgezet volgen, wat erg goed bij het Belkin-merk past”, aldus Chet Pipkin, oprichter en CEO van Belkin. “Door ons Belkin- en Linksys-merk te koppelen aan deze zeer succesvolle ploeg stelt ons in staat om ons voor te stellen aan miljoenen mensen over de hele wereld.”

Met deze sponsorovereenkomst wil Belkin zijn naamsbekendheid wereldwijd vergroten, zowel voor Belkin als het onlangs gekochte Linksys. Het wielertenue, de fietsen, auto’s, website en social media-kanalen zijn geüpdatet met de nieuwe Belkin Pro Cycling Team-logo’s en -kleuren: zwart, wit en Belkin-groen, plus het Belkin- en Linksys-logo.

“Met al negentien overwinningen in dit jaar en een nieuwe hoofdsponsor lijkt 2013 een droomjaar te worden”, aldus Richard Plugge, manager van Belkin Pro Cycling. “Belkin past bij het team. Het bedrijf deelt onze waarden en wereldwijde ambities. We zijn heel blij om Belkin als onze sponsor te hebben. Wie zien dan ook uit naar gedeeld succes in de komende tweeënhalf jaar.”

De persconferentie is hier terug te zien.