Tour de France 2013 – Selectie Astana Tour de France 2013 – Selectie Astana

Nu Giro-winnaar Vincenzo Nibali de Ronde van Frankrijk aan zich voorbij laat gaan, is de Deen Jakob Fuglsang gepromoveerd tot kopman binnen Astana. Na een mislukt avontuur bij RadioShack-Leopard krijgt hij hier de kans om zich weer op de kaart te zetten als klassementsrenner.

Met een vierde plaats in het Critérium du Dauphiné was de generale repetitie van Fuglsang alvast zeer geslaagd te noemen. Mocht niet alles volgens plan gaan, dan heeft de Kazachse formatie altijd nog Janez Brajkovic achter de hand. De Sloveen werd vorig jaar negende in de Tour.

Van de negen geselecteerde renners komen er vier uit Kazachstan. Dat land is daarmee andermaal hofleverancier van de ploeg. In het team is er ook plaats voor debutant Alexey Lutsenko, de wereldkampioen bij de beloften in Valkenburg. Bij de profs kon hij nog geen aansprekende resultaten boeken, maar ze gooien hem nu toch voor de leeuwen. Het is maar de vraag of hij zijn rappe benen kan tonen in de sprint. Die rol lijkt eerder weggelegd voor de Italiaan Francesco Gavazzi, die met Enrico Gasparotto nog een landgenoot naast zich heeft. De debuterende Gasparotto (ex-winnaar van de Amstel Gold Race) is een gevaarlijke kandidaat voor ritwinst in de heuvelritten.

De selectie van Astana voor de Tour de France 2013:
Assan Bazayev, Andrey Kashechkin, Alexey Lutsenko, Dmitriy Muravyev (allen Kazachstan), Enrico Gasparotto, Francesco Gavazzi (beide Italië), Janez Brajkovic (Slovenië), Jakob Fuglsang (Denemarken) en Fredrik Kessiakoff (Zweden).

Doe mee aan het Cycling Story Koersspel!

  • ronald

    24 juni 2013 #1 Author

    Mattia moet Francesco Gavazzi zijn volgens mij!

    • Tim van Dijk

      24 juni 2013 #2 Author

      Beste Ronald,

      Bedankt voor je reactie.
      Het gaat inderdaad om Francesco Gavazzi.
      We hebben het inmiddels aangepast.

      Met vriendelijke groet,

      Namens Team Cycling Story,

      Tim van Dijk