Tour de France 2013 – Selectie Lotto-Belisol Tour de France 2013 – Selectie Lotto-Belisol

Bij Lotto-Belisol vormen André Greipel en Jurgen van den Broeck de ruggengraat van het team in de Tour de France. De ploeg mikt met de Duitser op ritzeges terwijl de Belg een gooi mag doen naar het podium. Greipel was in 2012 goed voor drie dagoverwinningen in Rouen, Saint-Quentin en Cap d’Agde.

Manager Marc Sergeant: “Onze negen namen staan er. Van Bak tot Willems jongens waarin we het volste vertrouwen hebben dat ze hun taak meer dan drie weken lang ten zeerste ter harte zullen nemen en Lotto Belisol op een zo goed mogelijke manier zullen vertegenwoordigen. Allemaal renners ook die het klappen van de zweep kennen, die de nodige ervaring hebben om zich in het gewoel van drie weken Tour te mengen.”

“Gezien onze kern bijna identiek is aan die van afgelopen jaar verschilt ook onze Tourselectie niet veel van de vorige editie. André Greipel en Jurgen Van den Broeck blijven onze speerpunten. Vorig jaar heeft de ploeg bewezen dat het haalbaar is om twee doelen na te streven. André krijgt met Greg Henderson, Jürgen Roelandts en Marcel Sieberg uiteraard zijn trein in steun. We hebben de afgelopen maanden verder gewerkt aan de automatismen, met een aantal overwinningen tot gevolg, maar bij de start van de Tour starten alle snelle mannen op gelijke voet. De concurrentie in de laatste rechte lijn zal groot zijn, maar ons doel is André naar een ritoverwinning loodsen.”

“Jurgen Van den Broeck heeft slechts nuances gewijzigd aan zijn Tourvoorbereiding; de Ronde van Romandië in plaats van de Waalse klassiekers, een week extra rust na het drieluik Catalonië, Baskenland, Romandië, maar voor de rest een even gedreven en minutieus uitgetekende voorbereiding als de voorbije jaren. De oorzaak van de twee moeilijke dagen in de Dauphiné kennen we, maar ik denk dat het meteen duidelijk was dat dit zijn focus en doelstelling niet beïnvloed heeft. Het blijft zijn ultieme doel om een gooi te doen naar het Tourpodium, maar het aantal kandidaten voor een toptienplaats is niet gering. Het blijft voor ons land een uniek gegeven een renner te hebben die dergelijke ambities mag koesteren.”

De selectie van Lotto-Belisol voor de Tour de France 2013:
Lars Bak (Den), Bart De Clercq (Bel), André Greipel (Dui), Adam Hansen (Aus), Greg Henderson (NZe), Jürgen Roelandts (Bel), Marcel Sieberg (Dui), Jurgen Van den Broeck (Bel) en Frederik Willems (Bel).

Doe mee aan het Cycling Story Koersspel!