Reactie Lieuwe Westra op NK-winst Reactie Lieuwe Westra op NK-winst

Reactie Lieuwe Westra op NK-winst

Wielernieuws Laatst bijgewerkt 19 juni 2013 21:32 Tim van Hengel

In het Groningse Winsum heeft Lieuwe Westra het NK tijdrijden gewonnen. De Fries, die zijn titel verdedigde, kwam een aantal weken geleden hard ten val in de Dauphiné en moest toen voortijdig opgeven. Een week later moest hij de Ster ZLM Toer missen omdat zijn blessures nog niet volledig hersteld waren. De Fries trok zijn plan en trainde als een beest. Dit betaalde uit met een nieuwe titel.

Westra was zeer gelukkig: “Bij mijn val in de Dauphiné liep ik onder meer een barst in mijn ribben op. Vervolgens ben ik thuis heel gericht gaan trainen en laat ik hier zien me ook zonder koers klaar te kunnen stomen voor dit werk. Ik ben wellicht iets te snel vertrokken maar ik heb de aanval van een sterke Niki af kunnen slaan. Het kwam vandaag van heel diep maar dat was het allemaal waard. Deze zege is speciaal. Nu kan ik op naar de Tour.”

Ploegleider Michel Cornelisse: “Ik heb heel veel respect voor hoe Lieuwe de knop omzette na die harde val in Dauphiné en minutieus dit kampioenschap voorbereidde. Het was verantwoord om te trainen maar ik weet zeker dat de blessures op de fiets nog veel pijn deden, zeker met de houding op de tijdritfiets. Hij kan als geen ander een wedstrijd nabootsen en dus ook ruim een uur heel diep gaan. Ook toen Terpstra inliep herpakte hij zich met zijn enorm sterke wil. Dit is heel knap.”

Vacansoleil-DCM maakt donderdag in Rucphen de ploeg voor de aanstaande Ronde van Frankrijk bekend. Komende zondag start de ploeg met veertien renners op het Nederlands kampioenschap op de weg.