De Zuid-Afrikaanse formatie MTN-Qhubeka vervangt Vini Fantini-Selle Italia in de Ronde van Lombardije dit jaar. De Italiaanse ploeg gaf onlangs haar wildcard voor de koers terug aan de organisatie na de positieve dopingtests van haar renners Danilo Di Luca en Mauro Santambrogio in de Giro d’Italia.

MTN-Qhubeka komt uit in de ProContinentale Tour en won eerder dit jaar met Gerald Ciolek Milaan-San Remo. De Duitser was ook al de sterkste in de tweede rit van de Driedaagse van West-Vlaanderen en in de derde etappe van de Ronde van Beieren. Aangezien Milaan-San Remo eveneens onder leiding staat van RCS Sport is het niet meer dan logisch dat de ploeg van Ciolek de wildcard overneemt van Vini Fantini. De Ronde van Lombardije wordt verreden op zondag 6 oktober.

Blanco Pro Cycling Team, Vacansoleil-DCM en Argos-Shimano zorgen voor de Nederlandse inbreng in Italië.

Doe mee aan het Cycling Story Koersspel!