Orica-GreenEdge is de volgende ploeg die zijn selectie bekend heeft gemaakt. Opvallend genoeg is er bij de Australische formatie geen plaats voor onze landgenoten Sebastian Langeveld, Jens Mouris en Pieter Weening.

De ploeg mikt vooral op ritwinst met de sprinttrein van Matthew Goss. De Australiër krijgt met Svein Tuft, Brett Lancaster, Daryl Impey en Stuart O’Grady de nodige knechten tot zijn beschikking. Laatstgenoemde neemt voor de zeventiende keer deel en komt daarmee op gelijke hoogte met recordhouder George Hincapie.

Het tweede deel van de negenkoppige ploeg bestaat uit vrijbuiters. Ritwinnaar Simon Gerrans (2008), Michael Albasini, Simon Clarke en Cameron Meyer gaan een gooi naar dagsucces doen in de overgangsetappes en het middelgebergte. Helaas koos men voor deze namen en niet voor het Nederlandse duo Sebastian Langeveld/Pieter Weening, die vorig jaar nog wel van de partij waren.

Met Clarke, Meyer en Tuft telt deze selectie drie debutanten voor La Grande Boucle.

De selectie van Orica-GreenEdge voor de Tour de France 2013:
Simon Clarke, Simon Gerrans, Matthew Goss, Brett Lancaster, Stuart O’Grady, Cameron Meyer (allen Australië), Michael Albasini (Zwitserland), Daryl Impey (Zuid-Afrika) en Svein Tuft (Canada).

Doe mee aan het Cycling Story Koersspel!