Tour de France 2013 – Selectie Blanco Pro Cycling Team Tour de France 2013 – Selectie Blanco Pro Cycling Team

Het Belkin Proccling Team heeft zijn negen namen voor de Tour op papier. De Nederlandse formatie neemt liefst zes landgenoten mee. In vergelijking met de voorselectie vallen uiteindelijk de Nederlanders Tom-Jelte Slagter, Maarten Tjallingii en het Australische duo Mark Renshaw/David Tanner af.

Deze samenstelling kent weinig verrassingen. Opvallend is de afwezigheid van sprinter Mark Renshaw. Zijn vormpeil bleek echter niet toereikend en ook het feit dat hij gesprekken voert met Omega Pharma-Quick Step over een transfer, zal mee hebben gespeeld in de beslissing om hem thuis te laten.

Zoals al uitgesproken is Bauke Mollema de absolute kopman binnen de ploeg, die in de Tour waarschijnlijk met sponsor Belkin op het shirt rijdt. Zeker na zijn sterke Ronde van Zwitserland (tweede) is het vertrouwen in een goed eindklassement van de Groninger groot. In het hooggebergte wordt hij ondersteund door Laurens ten Dam en Robert Gesink, die een soort vrije rol krijgt. Ook de Noor Lars Petter Nordhaug wordt een belangrijke helper, maar die mag samen met Lars Boom ook op zoek gaan naar dagsucces in de heuvelritten. Naast een goede klassering voor Mollema, blijft dat namelijk ook een groot doel.

Voor het vlakke gedeelte zullen wegkapitein Bram Tankink, verrassende debutant Tom Leezer en de Belgen Sep Vanmarcke en Maarten Wynants als knecht fungeren.

De selectie van Belkin Procycling Team voor de Tour de France 2013:
Lars Boom, Laurens ten Dam, Robert Gesink, Tom Leezer, Bauke Mollema, Bram Tankink (allen Nederland), Sep Vanmarcke, Maarten Wynants (beide België) en Lars Petter Nordhaug (Noorwegen).

Doe mee aan het Cycling Story Koersspel!