Na Greipel tekenen ook Roelandts en Debusschere bij Na Greipel tekenen ook Roelandts en Debusschere bij

Na André Greipel en Marcel Sieberg hebben ook Jürgen Roelandts en Jens Debusschere hun contracten verlengd bij Lotto-Belisol. Roelandts was eerder dit jaar derde in de Ronde van Vlaanderen, de koers die Debusschere in 2007 bij de juniores op zijn naam schreef.

“Na het verlengd verblijf van André Greipel leggen we met Jürgen Roelandts opnieuw een sleutelpion voor de toekomst vast”, zegt manager Marc Sergeant. “Jürgen is ondertussen aan zijn zesde seizoen bij de ploeg toe en heeft nog steeds een progressiemarge. Daarnaast is hij een exponent van onze visie én een voorbeeld voor onze jonge renners. Hij is als 23-jarige bij de ploeg gekomen, heeft de kans gekregen zich te ontwikkelen en is als kopman een belangrijke schakel in het geheel geworden. In het voorjaar staat de ploeg als één blok achter hem, in de sprinttrein speelt hij een belangrijke rol en ook in het najaar staat hij er jaarlijks. Ook toen Jürgen het moeilijk had door pech zijn we steeds in zijn kwaliteiten blijven geloven.”

“Ook de nieuwe verbintenis van Jens Debusschere is een logische keuze. Hij moet nog 24 worden en kan de ploeg op verschillende domeinen diensten bewijzen. Dit voorjaar toonde Jens onder meer in Gent-Wevelgem dat hij in de toekomst mogelijks een vooraanstaande rol kan spelen in de klassiekers. Ook in de koersen waar hij zelf zijn kans mag gaan, zoals Dwars door Vlaanderen dit jaar, rekenen we op hem. En aan de finish is hij niet traag; zeker bij aankomsten met een kleinere groep liggen er mogelijkheden.”