Met Mark Cavendish als absoluut speerpunt trekt Omega Pharma-Quick Step naar de komende Tour de France (29 juni t/m 21 juli). In de selectie van de Belgische formatie is er ook plaats voor Niki Terpstra. De Nederlands kampioen is toe aan zijn vijfde Ronde van Frankrijk.

De ploeg is vooral gericht op het behalen van ritsucces. Peter Velits mag voor een goed klassement gaan, maar in de Tour kwam de Slowaak nooit verder dan een 19e plaats (2010). Ook nu is een kans op een top-tien klassering klein. Dan is de kans dat Mark Cavendish weer een massasprint wint vele malen groter. De Brit schreef al 23 etappes op zijn naam en hoopt daar, met hulp van een goede sprinttrein, dit jaar weer een aantal ritten aan toe te voegen. Cavendish heeft vooral zijn zinnen gezet op de openingsrit, waar de winnaar ook de gele trui kan verdienen. Een unieke kans voor hem en andere sprinters.

Op dag vier staat de ploegentijdrit op het programma en als regerend wereldkampioen in deze discipline zou de ploeg hier graag willen schitteren. Met Tony Martin, Sylvain Chavanel, Niki Terpstra, Peter Velits en Michal Kwiatkowski hebben ze ook meerdere erkende hardrijders aan boord. Zij kunnen absoluut meedoen voor de zege.

Met Tony Martin, tweevoudig wereldkampioen tijdrijden, heeft de ploeg ook de topfavoriet voor de eerste tijdrit in de gelederen. Daarnaast mogen renners met een vrije rol op zoek gaan naar dagsucces. Niki Terpstra is daar een van. Vooral in de heuvelritten liggen er mogelijkheden. Op dat terrein is met name de Fransman Sylvain Chavanel een specialist. Zo was hij al driemaal succesvol in La Grande Boucle. Er wordt ongetwijfeld ook het nodige verwacht van debutant Michal Kwiatowski. De 23-jarige Pool werd onder andere vierde in de zware Tirreno-Adriatico en geldt als een coureur met veel potentie voor de toekomst.

Debutant Matteo Trentin, de ervaren Jérôme Pineau en ‘locomotief’ Gert Steegmans maken de Tourselectie compleet. Opvallend genoeg is Steegmans de enige Belg in dit negental.

De selectie van Omega Pharma-Quick Step voor de Tour de France 2013:
Sylvain Chavanel, Jérôme Pineau (beide Frankrijk), Mark Cavendish (Groot-Brittanië), Michal Kwiatkowski (Polen), Tony Martin (Duitsland), Gert Steegmans (België), Niki Terpstra (Nederland), Matteo Trentin (Italië) en Peter Velits (Slowakije).

Doe mee aan het Cycling Story Koersspel!