Lars Boom slaat toe in koninginnenrit Ster ZLM Toer Lars Boom slaat toe in koninginnenrit Ster ZLM Toer

Net als vorig jaar heeft Lars Boom de koninginnenrit van de Ster ZLM Toer op zijn naam geschreven. In 2012 liep de renner van Blanco op La Gileppe, waar traditiegetrouw de finishlijn is getrokken, nipt de gele trui mis, maar nu mag de Nederlander zich – met nog één vlakke rit te gaan – wel de leider noemen.

“Dit is een heel mooie dag”, sprak Boom na afloop. “Ik begon de etappe met het goede gevoel van vorig jaar en dat was natuurlijk al heel fijn. Ik kon in de finale, op La Gileppe, goed versnellen en daar ben ik heel tevreden mee. Ik heb de laatste weken hard getraind en dat komt er nu uit.”

De zege kwam niet vanzelf, wist Boom. “Mijn ploeggenoten hebben vandaag keihard gewerkt om de koplopers bij te halen”, sprak de klassementsleider alvorens al zijn teammaten bij naam te noemen en te bedanken. Vorig jaar zegevierde Boom ook op La Gileppe, maar overheerste een wrange nasmaak omdat de leiding in het algemeen klassement hem op paar tellen was ontgaan. Nu was de euforie juist extra groot, want tijdens de slotdag zal de gele trui om de schouders van Boom hangen. “En die trui ga ik niet meer afstaan”, aldus een gedecideerde Boom.

Het zou goed kunnen dat we Boom zondag in het geel aan de kop van het peloton zien: in de jacht op een vierde ritzege voor de ploeg. Na zijn eigen overwinning en de proloogzege van Robert Wagner, wil de Nederlander zijn ploeggenoot Theo Bos aan diens tweede winst van deze ronde helpen. “Het wordt een dag met veel wind en draaien en keren op smalle wegen. Als ik Theo kan helpen zal ik dat niet nalaten.”