Na een tweede plaats in de editie van vorig jaar is Lars Boom er dit jaar in geslaagd de Ster ZLM Toer te winnen. De leidende positie van de Blanco Pro Cycling Team-renner kwam in de 176 kilometer lange slotrit tussen Gerwen en Boxtel niet in gevaar.

“Vandaag ging eigenlijk net als de hele week heel goed”, sprak Boom na afloop. “Ik wilde hier met het oog op het NK op de weg mijn vorm bevestigd krijgen en dat is gelukt. Dit is goed voor het vertrouwen.”

Theo Bos
De slotrit in Brabant werd gewonnen door Pim Ligthart. De Vacansoleil-DCM-renner was de sterkste van een kopgroepje dat het sprintende peloton nipt voor bleef. Theo Bos kon zich niet mengen in de spurt van het pak, omdat hij op zes kilometer van de streep lek reed. “Ik had graag nog een keer de strijd met alle sprinters hier aangegaan”, sprak een teleurgestelde Bos na afloop.” Ik zat de hele dag goed van voren en voelde me lekker. Ik zat perfect gepositioneerd in het wiel van Lars, toen ik ineens lek reed.”

Succesvol
Voor het Blanco Pro Cycling Team was het achteraf bekeken een uiterst succesvolle Ster ZLM Toer. Robert Wagner triomfeerde in de proloog en droeg twee dagen de gele trui. Theo Bos won de tweede etappe door André Greipel, Mark Cavendish en Marcel Kittel te verslaan, terwijl Lars Boom de koninginnenrit en het algemeen klassement op zijn naam schreef.

Erik Dekker
Ploegleider Erik Dekker was na afloop dan ook een tevreden man. “Het is een prima week geweest. Van tevoren hadden we enkele doelstellingen geformuleerd. We wilden de proloog winnen, een sprint met Theo winnen en met Lars de koninginnenrit en het klassement winnen. Dat is allemaal gelukt. Toch is het een klein smetje dat Theo vandaag vanwege pech niet kon meesprinten, maar dat mag de pret niet drukken.”