Het Blanco Pro Cycling Team is de Ster ZLM Toer uitstekend begonnen. De ploeg scoorde in de proloog in het Zeelandse Goes met Robert Wagner en Lars Boom een mooie één-twee. De twee waren vroeg gestart en klokten scherpe tijden, maar hadden ook een beetje geluk dat het halverwege begon te regenen.

Wagner was al een tijdje bezig met de proloog in Zeeland. “Ik ben een redelijke proloogrijder en ben daarom ook afgelopen zaterdag afgestapt in de Dauphiné. Er stond nog een zware bergrit op het programma met slechte weersomstandigheden. Ik wilde mij sparen voor vandaag. Het klinkt misschien gek, maar ik stapte met een goed gevoel af. Ik had goede benen en hier blijkt hoe goed.” Wagner is om meerdere redenen blij met zijn zege. “Dit is een heel mooie overwinning, zeker ook dankzij de tweede plaats van Lars. Als ploeg hadden we niet beter kunnen beginnen. Voor mij persoonlijk is het ook een mooie zege. Mijn laatste overwinning dateert van 2011 toen ik Duits kampioen werd.”

Etappeschema Ster ZLM Toer:

Proloog12 juniGoes - Goes (individuele tijdrit)8 km
1.13 juniBreda - Breda175,7 km
2.14 juniBuchten - Buchten188,3 km
3.15 juniHotel Verviers - La Gileppe (Jalhay)186 km
4.16 juniGerwen - Boxtel176,2 km

Lars Boom was te spreken over zijn prestatie. “Tweede is mooi, al had ik natuurlijk liever gewonnen. Ik gun Robert de winst echter van harte. Ik ging gewoon net niet hard genoeg om te winnen, maar ik moet zeggen dat de benen goed voelen. Dit is een mooi beginnen. Ik startte expres vroeg, omdat we wisten dat het ging regenen en het pakte goed uit.”

Wagner keek ook nog even vooruit. Ondanks de winst, blijft hij gefocust. “Ik ken mijn taak. Ik ga Lars helpen een goed klassement te rijden en ik ga Theo Bos bijstaan in de sprints.”