André Greipel heeft de tweede editie van de Ronde van Zeeland Seaports op zijn naam geschreven. “Elke overwinning is belangrijk en het geeft je telkens extra vertrouwen”, aldus de Duitser van Lotto-Belisol, die wil schitteren in de Tour de France.

“Het was ons plan om iemand mee te hebben in de ontsnapping, opdat we niet zouden moeten werken voor het einde van de wedstrijd”, zei Greipel na afloop. “Ik hoopte dat Jens Debusschere voorop zou kunnen blijven, ik had hem graag zien winnen. Alhoewel we een mannetje voorin hadden was het geen relaxte dag voor ons, we moesten de hele tijd aandachtig zijn. Er stond wind langs het parcours en er waren veel bochten.”

“Toen de vluchters gegrepen waren, hielp Jens ons nog op te schuiven in het peloton en zetten we een kleine trein op. Kenny Dehaes en Marcel Sieberg verrichtten fantastisch werk door de sprint in te leiden voor mij. Elke overwinning is belangrijk en het geeft je telkens extra vertrouwen. Mijn volgende wedstrijd is zondag in Berlijn. We mikken er ook op een massaspurt, al zal het niet evident zijn de race te controleren aangezien we maar met zes starten.”

Deze Nederlandse eendagswedstrijd maakt deel uit van de Europe Tour. Start en aankomst lagen in Terneuzen. De renners moesten 197 kilometer afleggen, met onderweg veertien kasseistroken. Al snel in de race ontstond een kopgroep van zes renners. De kopgroep kreeg meer dan vijf minuten voorsprong, in het peloton verrichtten vooral Argos-Shimano en Blanco veel werk. Op ongeveer drie kilometer van de meet waren alle vluchters gegrepen en stevende het peloton af op een sprint. Die werd gewonnen door André Greipel, voor Ramon Sinkeldam (Argos-Shimano) en Kenny Van Hummel (Vacansoleil-DCM).