Het Blanco Pro Cycling Team start zondag met de ambitie om te scoren in het Critérium du Dauphiné. Met Laurens ten Dam, Tom-Jelte Slagter en Stef Clement hopen ploegleiders Merijn Zeeman en Nico Verhoeven succes te hebben.

“Allereerst willen we met Laurens ten Dam een goed klassement rijden”, aldus Zeeman. “Van de winter hebben we met hem een plan gemaakt en daarin vormt de Dauphiné een hoofddoel. Laurens krijgt een vrije rol en een beschermde status. Als ploeg zullen we hem zo goed mogelijk ondersteunen.”

Over Stef Clement – in de Giro d’Italia goed voor top tien plaatsen in de twee individuele tijdritten – zegt Zeeman: “Met Stef hopen we op de vierde dag een mooi resultaat in de tijdrit te boeken. Met Tom-Jelte Slagter richten we ons op de lastigere aankomsten en dan bedoel ik aankomsten die net onder de categorie hooggebergte vallen. Verder willen we met de gehele ploeg agressief koersen”, gaat Zeeman verder. “Daarnaast is het voor sommige ook zaak om in aanloop naar de Tour beter in vorm te raken.”

De selectie: Laurens ten Dam (Ned), Tom-Jelte Slagter (Ned), Juanma Garate (Spa), Robert Wagner (Dui), David Tanner (Aus), Bram Tankink (Ned), Marc Goos (Ned) en Stef Clement (Ned).