De Ronde van België is gewonnen door Tony Martin. Afgelopen jaar schreef de Duitser van Omega Pharma-Quick Step de ronde ook al eens op zijn naam. Luis Leon Sanchez won de laatste van de vijf etappes.

In de laatste rit van de ronde vandaag werd het nog spannend wie er met de winst in de ronde vandoor zou gaan, aangezien de voorsprong van Martin in het algemeen klassement niet heel erg ruim was op zijn naaste opponenten. Onder andere Luis Leon Sanchez wist nog aardig bij de leiderstrui te komen.

Met nog zo’n 35 kilometer te gaan reed Sanchez solo op kop, nadat hij was weggesprongen uit een originele groep van vluchters. Met 1 minuut en 16 seconden achterstand op Martin in het algemeen klassement bij het ingaan van de laatste etappe, en de wetenschap dat er nog bonificatieseconden te verdienen vielen, was Sanchez een serieuze bedreiging voor de leiderstrui.

Omega Pharma-Quick Step moest dus aan de bak aan kop van het peloton. De voorsprong liep echter niet veel terug en dus was het Philippe Gilbert die in de aanval ging. De wereldkampioen kreeg Martin, Gavazzi en Klöden mee en wisten dichterbij Sanchez te komen. Ook Jurgen Roelandt wist later nog het gat tussen het peloton en de achtervolgers te overbruggen. Met nog 5 kilometer te gaan was de voorsprong van Sanchez op Martin nog slechts 50 seconden en in de laatste kilometers liep de voorsprong verder terug. Tony Martins trui kwam niet meer in gevaar.

De laatste etappe werd gewonnen door Luis Leon Sanchez (Blanco Pro Cycling Team), gevolgd door Francesco Gavazzi (Astana) en Philippe Gilbert (BMC Racing Team).

Ronde van België 2013 – Eindklassement:

1.Tony Martin (Dui)Omega Pharma-Quick Step17u 28' 32"
2.Luis Leon Sanchez (Spa)Blanco Pro Cycling Team+36"
3.Philippe Gilbert (Bel)BMC Racing Team+51"
4.Andreas Klöden (Dui)RadioShack-Leopard-Trek+1'18"
5.Tom Dumoulin (Ned)Argos Oil+1'30"
6.Francesco Gavazzi (Ita)Astana+1'36"
7.Kristof Vandewalle (Bel)Omega Pharma-Quick Step+1'43"
8.Jurgen Roelandts (Bel)Lotto-Belisol+1'44"
9.Niki Terpstra (Ned)Omega Pharma-Quick Step+1'49"
10.Aleksei Tsatevitsj (Rus)Euskaltel-Euskadi+2'04"