Giro d’Italia 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 13 Giro d’Italia 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 13

De 96e Giro d’Italia 2013 is gestart. Er wacht ons veel wielerspektakel in het prachtige Italië. Cycling Story houdt alles bij en stelt elke dag een lijst met favorieten op. Etappe 13: Busseto-Cherasco – 254 km.

Favoriet van de dag: Francisco Ventoso (Team Movistar)
De rit van Busseto naar Cherasco is met zijn 254 kilometer de langste in deze 96e Giro d’Italia. Het geaccidenteerde terrein in de slotfase maakt het er ook niet gemakkelijker op. Het is dan ook mogelijk dat het peloton uitgedund is voordat het Cherasco bereikt. Vorig jaar wist de rappe Francisco Ventoso namens Team Movistar te profiteren van een dergelijk scenario. Wellicht dat hij deze prestatie nog eens kan herhalen. Maar opgelet voor een omvangrijke kopgroep met verrassende namen (gokjes) in deze typische overgangsetappe.

Giro d’Italia 2013 – De favorieten voor etappe 13 volgens Cycling Story:
***** Ventoso
**** Battaglin, Paolini
*** Golas, Martens, Visconti
** Bak, Pantano, Pozzato, Roux
* Boaro, Brutt, Gastauer, Ligthart, Ludvigsson

Joker: Sonny Colbrelli (Bardiani Valvole-CSF Inox)