Giro d’Italia 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 9 Giro d’Italia 2013 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 9

De 96e Giro d’Italia 2013 is gestart. Er wacht ons veel wielerspektakel in het prachtige Italië. Cycling Story houdt alles bij en stelt elke dag een lijst met favorieten op. Etappe 9: Sansepolcro-Firenze – 170 km.

Favoriet van de dag: Giovanni Visconti (Team Movistar)
De koersdirectie biedt vandaag renners de kans om alvast kennis te maken met het WK-parcours van Firenze. Na een lastige aanloop met onder andere een klim van de eerste categorie, wordt aan het eind een ronde over het WK-circuit verreden. De aankomst loopt lichtjes bergop, dus dit is iets voor ‘punchers’ als drievoudig Italiaans kampioen Giovanni Visconti (Team Movistar). Het is ook letten op klassementsmannen van de tweede rij die na de tijdrit op achterstand staan en ruimte zullen krijgen om in de aanval te gaan. Denk hierbij aan de Colombiaan Jhon Darwin Atapuma (Colombia).

Giro d’Italia 2013 – De favorieten voor etappe 9 volgens Cycling Story:
***** Visconti
**** Atapuma, Pellizotti
*** D. Caruso, G. Caruso, Machado,
** Cobo, Kessiakoff, Martinez, Pirazzi
* Ludvigsson, Capecchi, De Greef, Dupont, Sutherland

Joker: Miguel Ángel Rubiano (Androni Giocattoli-Venezuela)